Fornøyde jenter til tross for tap i semifinalen.

FOR EN FANTASTISK TUR!SvaneCup 2023 J15 Vegårshei IL Håndball

Endelig etter noen år med covid og refusjoner var det klart for den «store» utenlandsturen for våre jenter i Vegårshei håndball J15.

Dugnad utført år tilbake i tid skulle nå realiseres i CUP. Sammen med en fantastisk supportergjeng bestående av foreldre og søsken var jentene klare for SvaneCup i Aalborg.

24. apr 2023 kl 19.05 Hans Olaf Hågenvik

Tiden inn mot turneringen ble relativt dramatisk for laget. Vår kaptein, Ingrid, er uheldig på trening og får ett kraftig overtråkk. Det går etter hvert opp for oss at hun ikke vil være i stand til å spille under turneringen – etter uker på krykker og flere besøk på legevakt/sykehus. Kort tid før avreise må nok en av spillerne våre melde avbud til turen. For ett lag som i utgangspunktet består av 9 spillere begynner det å blinke litt i varsel-lampene. Dagen før avreise beslutter vi å spørre en tidligere spiller på laget om å være med – Cara spilte for oss så sent som for 2 år siden. Sporty nok stilte hele familien opp på 1 døgns varsel!

Første dag bestod av reise ned pluss en litt sen kveldskamp. Vi hadde tidlig ferje, så ettermiddagen ble brukt på innsjekk, en grei buffet-middag på hotellet før jentene var klare til kamp kl 21.00. I gruppespillet var vi satt opp med to danske og et norsk lag. Spente på nivået til motstanderne og det fakta at vi ikke hadde trent sammen med Cara på 2 år møtte vi Team Favrskov Håndball i Klarup. Jentene sprudlet over av energi og lekte seg til en grei seier 14-6.

Ekte Vikinger etter seier i første kamp.

 

Dette ble gjentatt i lørdagens første kamp kl 09.00 – da var det Brønderslev IF 3 som stod på motsatt halvdel. Det endte 12-4.

Siste kamp i innledende gruppe var «lokal-oppgjør» mot Øyestad/Express. God stemning på og utenfor banen. Selvsikre på seier valgte vi å hvile noen spillere underveis, uten at det kunne observeres på banen. Igjen en flott gjennomføring av kampen som endte 17-12.

«Lokaloppgjør» mot Øyestad/Express.

Jentene var nå videre til mellompuljespill hvor vi lørdag ettermiddag møtte Gødvad GIF. En litt dramatisk kamp der vi for første gang møtte ett lag som benyttet keeper som utespiller – og ikke minst hadde en svært engasjert trener. Dette løste vi på imponerende vis – ny seier 16-9. Dette laget ble nr 2 i vår pulje og vant senere finalen for J15.

Søndag morgen, og klare for andre kamp i mellompulje-spillet mot Vigrestad. Vi er allerede klare for kvartfinale og slipper nok litt opp, men det er også ett bra lag vi møter. Her vinner vi knepent 8-7. I kvartfinalen står Hørning Håndball som motstander. Taktikken er som tidligere i turneringen at vi skal åpne med litt tempo, skaffe oss ett par måls ledelse og surfe inn resultatet. Vi følger første del av taktikken til punkt å prikke, men denne gangen glemmer vi surfingen. Kampen ender 18-8 og var forrykende å se på – stemningen på benk, tribune og blant spillerne må oppleves! Gleden over å være klare for semifinale var stor!

Jentene på vei «hjem» etter nok en scoring.

Etter en smugkikk på vår motstanders kvartfinale så vi at vi skulle opp mot ett godt håndball-lag, men langt i fra en umulig oppgave. Neste motstander ble Brønderslev IF nok en gang, denne gangen førstelaget. Kampen bølget frem og tilbake og første omgang endte 4-4. Etter iherdig jobbing fra alle spillerne gjennom hele turneringen så vi nå at kreftene begynte å ta slutt. Da motstandernes keeper i tillegg stengte «buret» måtte vi ydmykt stå og applaudere dem med seier 4-10. Finale-drømmen brast….

Fornøyde jenter til tross for tap i semifinalen.

Det er så mange ting å trekke frem fra turen og stor fare for at noen vil føle seg glemt, men må nevne enkelte ting. Supportergjengen – en fantastisk gruppe foreldre som har fulgt laget i flere år – alltid like positive og engasjerte. KUN slått av Holum (fra Mandalskanten) under turneringen, de stilte med egne flagg (også til andre som ønsket å støtte deres lag) og kostymer på flere av sine mest ivrige supportere. Synd vi ikke får oppleve Hannelore eller Håvard i ett blått og gult kostyme 😊 Må også nevne maten på restauranten Flammen – hvor man kunne velge mellom 15 forskjellige kjøttretter og mange fikk sin første smak av kenguru. Er absolutt å anbefale for reisende i Aalborg. Ingrid som var uheldig før turneringen, men fulgte laget rundt på krykkene sine – alltid med en tåre i øyekroken. Anna Helene som dessverre måtte melde avbud i siste liten før turneringen. Til sist må jeg innom spillerne, men her er det vanskelig å ikke berømme ALLE for sin innsats. Sjelden har en trener vært så stolt over prestasjonene som ble vist frem denne helgen. Samtlige kamper overgikk tidligere kamper for året. MEN ett unntak tør jeg å nevne og det er vår keeper Gyda – FOR EN TURNERING! Har omtalt henne som ett av de største talentene når vi spilte J12 – det talentet ble vekket til live og vist frem under helgens turnering.

Takk for en fantastisk tur og en verdig avslutning for J15 på Vegårshei!

Ole Kenneth Løvdal/Marius Løvdal